Prešov má po remíze v Bregenzi na dosah osemfinále PVP

17.11.2007 Celý región

Bregenz 16. novembra (TASR) - Hádzanári slovenského majstra Tatrana Prešov remizovali v piatkovom zápase 5. kola D-skupiny Ligy majstrov v rakúskom Bregenzi nad domácim A1 a má na dosah postup do osemfinále Pohára víťazov ...
Tatran síce figuruje momentálne na 4. mieste, no pri zachovaní bodového stavu v konečnej tabuľke Bregenz preskočí, keďže má lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov. Za predpokladu, že Bregenz nebude na budúci víkend bodovať na palubovke dánskeho Gudme, nemala by Prešovčanov o pokračovanie v pohárovej Európe obrať ani prípadná očakávaná prehra v ich rozlúčkovom vystúpení v najprestížnejšej kontinentálnej súťaži v sobotu 24. novembra s favorizovaným španielskym Portlandom San Antonio.

Liga majstrov, D-skupina - 5. kolo:
A1 Bregenz - Tatran Prešov 30:30 (14:19)
Zostava a góly Prešova: Meluš, Bakša - Marušák, T. Mažár 1, Huňady 2, Michal Urban 1, Pekár 2, Fuňak 2, Radčenko 3, Tumidalský 6, Mikéci, Kozlov 10, S. Mažár, Dudáš 3
Najviac gólov Bregenzu: Hojč 7, Schlinger 6, M. Günther 5
rozhodcovia: Nikolov, Načevski (obaja Mac. ).

Prešov sa vo vypredanej Handballarene predviedol v úvode trpezlivou hrou. V úvode síce prehrával 3:4, no vzápätí nasledovala šnúra Tatrana, ktorý odskočil až na rozdiel 9:4. Slovenský šampión pritom profitoval najmä z dobrej obrany a rýchlych brejkov Radoslava Kozlova. Domáci sa ale postupne pozbierali a postupne sa dotiahli na dva góly. Záver vyrovnaného prvého polčasu však opäť lepšie vyšiel hosťom, ktorí si znova vypracovali viacgólové vedenie (14:19 po prvom polčase). Po prestávke sa Prešov ocitol od prvých sekúnd pod veľkým tlakom domácich, ktorí znížili až na rozdiel jediného gólu a zápas smeroval k obrovskej dráme. Necelé dve minúty pred koncom už bolo vyrovnané 30:30. V záverečnej minúte zeleno-bieli nezakončili úspešne útok, no z následnej ofenzívy nevyťažil gól ani Bregenz a zápas skončil nerozhodne.
Majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar: "Bol to výborný zápas, v ktorom sme na začiatku druhého polčasu viedli už o šesť gólov. Následne sme doplatili na dve dvojnásobné vylúčenia, domáci sa dotiahli, vyrovnali a v poslednej minúte mali loptu. Náš brankár ale ich strelu chytil a aj keď sme posledných dvadsať sekúnd dohrávali v oslabení, už sme ubránili. S remízou sme spokojní, nepredpokladáme, že Bregenzu sa podarí vyhrať v Dánsku a nám by to tak malo stačiť na postup.

Tabuľka D-skupiny LM:
1. San Antonio 5 3 2 0 168:141 8
2. Svendborg 5 2 2 1 163:152 6
-------------------------------------------
3. Bregenz 5 1 1 3 143:158 3
4. Prešov 5 1 1 3 153:176 3

Zostávajúci program D-skupiny:
sobota, 24. novembra: Tatran Prešov - Portland San Antonio (17.30)
nedeľa, 25. novembra: GOG Svendborg TGI Gudme - A1 Bregenz (15.50)
 

Vyberte región